Tampereen Urheiluakatemia hakee palvelukseensa jääkiekkolehtoria

Ensimmäinen toimikausi on nelivuotinen, alkaen 1.8.2016.

Jääkiekkolehtorin tehtävänä on tukea Tampereen urheiluakatemiassa kiekkoilevan nuoren opiskeluiden ja urheilu-uran yhdistämistä, talenttipelaajien urheilullista kehittymistä (laji- ja ominaisuusvalmennus) sekä toimia jääkiekon alueellisena opintokoordinaattorina. Näiden lisäksi tehtävänkuvaan kuuluu toimiminen jääkiekon yhdyshenkilönä Tampereen Urheiluakatemiassa ja Varalan valmennuskeskuksessa.

Jääkiekkolehtorin palkkauksessa ovat mukana Jääkiekkoliitto (Nuorten olympiavalmentajatuki), Jääkiekkoyhteisö (Jääkiekkoliitto, Liiga, jääkiekon pelaajayhdistys, SM-Liiga Alumni) ja Varalan Urheiluopisto. Sopimus tehdään nelivuotiseksi, mutta vahvistetaan vuosittain palkkaukseen liittyvien tukipäätösten varmistuttua.

Hakijalta edellytetään jääkiekkovalmennuksen osaamista, valmennuskokemusta huippuvaiheesta (Liiga, Mestis, Nuorten SM Liiga), liikunta-alan ja/tai valmennuksen tutkintoa, sekä urheiluakatemia- ja seuratoiminnan tuntemusta. Eduksi katsotaan pedagoginen koulutus. Edellytyksenä on kyky itsenäiseen työskentelyyn urheiluakatemiaverkostossa.

Lisätiedot

Valmennuksen kehittäjä Pekka Rindell, pekka.rindell(at)varala.fi, 044 345 9925
Valmennuskeskuspäällikkö Hannele Hiilloskorpi, hannele.hiilloskorpi(at)varala.fi, 040 519 6946

Vapaamuotoinen hakemus ja CV osoitteeseen: tampereenurheiluakatemia(at)varala.fi keskiviikkoon 27.4. klo 12.00 mennessä.

tampereenurheiluakatemia.fi
facebook: tampereenurheiluakatemia
twitter: @tampereenUA
varala.fi
finhockey.fi

Videokooste valmennusosaamisen teematapaamisesta

Valmennusosaamisen teematapaaminen: Kuormittuminen ja palautuminen & fyysisen ja psyykkisen valmennuksen yhdistäminen,  Anssi Mäkisen koostama video on valmiina ja katseltavissa alla.

Tampereen Urheiluakatemia onnittelee Jouko Myrrää joukkueineen SM-kullasta

Ilveksen A-nuoret jääkiekon suomenmestaruuteen luotsannut Jouko Myrrä palkittiin tänään asiaankuuluvasti valmennuskirjallisuudella. Alta voit lukea lyhyen haastattelun muodossa Joukon ajatuksia kuluneesta keväästä ja valmentamisesta yleensä.

Millainen on oma taustasi jääkiekossa ensin pelaajana ja sittemmin valmentajana?

Olen pelannut 19 talvea vuosina 1989–2008 rivimiehenä eri tasoilla Suomessa, Saksassa ja Itävallassa. Itävallassa toimin juniorivalmentajana oman pelaamisen ohessa vuosina 2001–2008. Neljä kautta olin Ilveksen C-SM joukkueissa ja kolme kautta Ilveksen A-nuorten valmentajana

Olet valmentanut mestaruuden voittanutta joukkuetta jo useamman vuoden. Miten kuvailisit muutosta, jota joukkueessa ja urheilijoissa on tapahtunut tänä aikana ja mikä sen on saanut aikaan?

Suurimman osan kanssa meillä yhteistä historiaa yläkouluajoilta asti C-junnuista, joten nuoret ovat tulleet tutuksi niin pelaajina kuin ihmisinä. A-nuorissa heistä on kasvanut tavoitteellisia urheilijoita, joita ei tarvitse enää valvoa, vaan on voinut keskittyä pelkkään valmentamiseen. Oman ammattitaidon ja kokemuksen kasvaessa on voinut hyvien kollegoiden kera viedä pelaajien fyysisiä, laji- ja pelitaidollisia sekä henkisiä ominaisuuksia siihen suuntaan, että heillä on itse niin halutessaan mahdollisuus pelata lähivuosina ammatikseen jääkiekkoa.

Miksi valmennat?

Pelivuosieni aikana opiskelin hierojan, urheiluhierojan ja liikunnanohjaajan tutkinnot sekä olin kahdeksan kesää töissä fysikaalisessa hoitolaitoksessa sitä silmällä pitäen, että jonain päivänä pelien loputtua alan valmentaa. Olen aina ollut kiinnostunut urheilusta ja se on maailma, jonka arjessa koen suuria tunteita. Halu auttaa pelaajia eteenpäin löytämään omat rajansa, lapsenomainen innostus ja intohimo oppia joka päivä jotain uutta; näiden takia valmennan.

Millainen on mielestäsi hyvä valmentaja?

Hyvä valmentaja tekee oikeita asioita oikein!

Olet osallistunut aktiivisesti akatemiavalmentajien osaamisen kehittämistapaamisiin tänä keväänä. Mitä olet onnistunut viemään käytäntöön näistä tapaamisista?

Tapaamiset ovat antaneet todella paljon ja huippuosaajien harjoitteet on viety saman tien harjoitusarkeen. Pelaajilta tullut välitön innostunut palaute on ollut positiivista ja harjoitustemme laatu ja monipuolisuus on saatu akatemian avulla hinattua entistä laadukkaammaksi.

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi valmentamisen saralla?

Aloitan Karri Kiven apupoikana Ilveksen liigajoukkueessa ja hyppään täysin uuteen maailmaan. Seuraavina vuosina aion tehdä työni niin hyvin kuin mahdollista Ilveksen liigapelaajia auttaakseni. Pidemmällä aikavälillä on toiveissa valmentaa joskus Sveitsissä.

Terveisesi muille valmentajille?

Valmentaminen on aina yhtä arvokasta lajista, sarjatasosta tai ikäluokasta riippumatta!

Mitäpä tuohon lisäämään. Tampereen Urheiluakatemia onnittelee “Jokkea” hienosta kaudesta ja toivottaa erinomaista kevättä kaikille muillekin valmentajille!

Akatemiavalmentajien osaamisen kehittämisprosessi – kevät 2016

Yleisurheiluvalmentaja Anssi Mäkinen on tehnyt hienoa työtä kuvatessaan akatemiavalmentajien osaamisen kehittämisprosessin teematapaamisia pitkin vuotta. Alla olevista linkeistä pääset mukaan tunnelmaan vielä tapahtumien jälkeenkin.

Liikkuvuus, 1.4.2016

Kestävyys, 19.2.2016 

Voima, 30.11.2015