Urheilijakapteenit

Tampereen yliopisto – Pauliina Frilander-Soini

”Olen 28-vuotias Tampereen yliopiston opiskelija ja kivääriampuja. Olen aloittanut opiskeluni Tampereen yliopistossa syksyllä 2007 ja nykyistä pääainettani, psykologiaa, olen opiskellut vuodesta 2012 lähtien. Tampereen urheiluakatemiaan olen kuulunut vuodesta 2009 eli lähes sen perustamisesta lähtien ja jo vuosia olen ollut aktiivisesti mukana toiminnassa esimerkiksi urheiluakatemian korkeakouluryhmän opiskelijajäsenenä. Tällä hetkellä toimin Tampereen urheiluakatemian kapteenina Tampereen yliopiston opiskelijoille. Kapteenin tehtävänä on toimia yhteyshenkilönä opiskelijoiden ja urheiluakatemian välillä. Minuun voi siis olla yhteydessä (pauliina.frilander(at)gmail.com tai 050 532 2396) ja autan mielelläni, jos on kysyttävää esimerkiksi urheilun ja opiskelun yhteensovittamisesta, asiantuntija- ja tukipalveluista tai harjoitusolosuhteista tai haluat muuten tietoa urheiluakatemian toiminnasta esimerkiksi uutena opiskelijana. Minulle voi myös kertoa, jos on vaikkapa toiveita tai ideoita urheiluakatemian toimintaan liittyen. Halutessasi voimme käydä vaikkapa lounaalla yhdessä tai isommalla porukalla, kuten pyrimme silloin tällöin yliopistolla kokoontumaan (esimerkiksi ennen psyykkisen valmennuksen luentoja), jotta voimme tutustua ja vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia urheiluakatemian toiminnasta.

Meillä on myös kaksi Facebook-ryhmää ”Tampereen Urheiluakatemia (korkeakouluopiskelijat)” ja ”Tampereen Urheiluakatemian UTA:n urheilijat”, joihin kaikki Tampereen Urheiluakatemian korkeakouluissa (TaY, TTY, TAMK ja POLAMK) tai Tampereen yliopistossa opiskelevat urheilijat ovat tervetulleita! Fb-ryhmissä pyrin tiedottamaan ajankohtaisista asioista. Ota tarvittaessa yhteyttä joko Facebookissa, sähköpostitse, puhelimitse tai kasvotusten!”

Tampereen teknillinen yliopisto – Hanna Varjus

Moikka! Olen Hanna Varjus, Imatralta kotoisin oleva maastohiihtäjä. Aloitin arkkitehdiksi opiskelun TTY:llä vuonna 2014. Hiihdon lisäksi olen kilpaillut suunnistuksessa, uinnissa ja yleisurheilussa. Urheilun ohessa soitin myös pianoa kahdeksan vuotta. Hiihdossa kuuluin kaksi vuotta nuorten maajoukkueeseen. Parhaimpia saavutuksiani ovat nuorten Pohjoismaiden mestaruus 2012, useat nuorten SM-mitalit sekä edustus Maailmancupissa ja Nuorten MM-kilpailuissa.

Arkkitehdiksi opiskelu on mielenkiintoista ja palkitsevaa. Se kuitenkin vaatii melko paljon. Urheilun ja opiskelun yhdistäminen edellyttää välillä kompromisseja ja myös oma-aloitteista suunnittelua. Urheiluakatemian tarkoituksena on auttaa tässä asiassa. Urheiluakatemian urheilijakapteeneina toimimme kanavana akatemialaisten ja koordinaattoreiden välillä. Kapteeneilta voi kysyä akatemian toiminnasta ja palveluista, kokemuksista urheilun ja opiskelun yhdistämisestä sekä antaa palautetta ja toiveita. Tarkoituksenamme on myös järjestää lounastapaamisia ja yhdessäoloa TTY:n urheilijoiden kesken. Urheilijayhteisön pääkanavana on Facebook-yhteisö, johon kaikki uudet akatemialaiset pyritään lisäämään.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää! Tervetuloa mukaan urheiluakatemian toimintaan!

Hanna Varjus +358 500 820 508, hanna.varjus(at)student.tut.fi