Henkilöstö

Johto

Hannele Hiilloskorpi
Valmennuskeskuspäällikkö

Hannelen työ on monipuolista. Hän muun muassa auttaa työssään Varalan Urheiluopiston valmennuskeskuksen ja Tampereen Urheiluakatemian verkoston henkilöstöä. Koulutukseltaan Hannele on fysioterapeutti ja liikuntatieteiden maisteri. Hannele on yleisurheillut päälajinaan 800m ja mainitsee parhaimmaksi saavutuksekseen urheilun parista syntyneet ystäväsuhteet. “Hansu” on valmentanut Tampereen Pyrinnössä yleisurheilijoita yli 20 vuotta ja toiminut myös ravitsemusvalmentajana monissa lajeissa. Saavutuksiin valmentajana hän mainitsee urheilijan polun seuraamisen nuorista urheilijoista aikuisurheilijoiksi ja toki myös urheilijoiden mestaruudet. Vapaa-aika Hannelella kuluu monipuolisesti urheillen ja teattereita seuraten.

hannele.hiilloskorpi@varala.fi
040 519 6946


Fysiikkavalmennus ja fysioterapia

Aila Sainio
Fysiikkavalmentaja, liikunnanopettaja ja kouluttaja

Aila on kotoisin Tampereelta ja on opiskellut Jyväskylän yliopistossa liikuntapedagogiikkaa ja valmistunut liikuntatieteiden maisteriksi vuonna 2007. Lisäksi Aila on opiskellut myös psyykkistä valmennusta. Ailan työnkuvaan Varalan valmennuskeskuksella kuuluu fysiikkavalmennus taito- ja voimaharjoittelussa, liikunnanopetus, sekä psyykkinen valmennus ja koulutus. Hän valmentaa Tampereen Urheiluakatemian urheilijoita, sekä eri lajiliittojen, seurojen ja yläkoululeirien urheilijoita. Ailan oma urheilutausta on telinevoimistelusta, kilpa-aerobicista ja cheerdancesta, josta hänellä on SM, EM ja MM mitaleja. Hän on toiminut myös telinevoimisteluvalmentajana. Ailan ehdoton vahvuus on vuorovaikutus ja hän ottaa urheilijat huomioon yksilöinä.

aila.sainio@varala.fi
044 345 9943

Jenni Puputti
Fysiikkavalmentaja (Nuorten olympiavalmentaja, NOV)

Nokialta kotoisin oleva Jenni on ammatiltaan fysioterapeutti ja ammattivalmentaja. Jennin työnkuva on fysiikkavalmennus ja hän toimii Tapparan liigajoukkueen, Pyrinnön koripallon edustusjoukkueen ja Manse PP:n miesten ykköspesiksen fysiikkavalmentajana. Lisäksi Jenni on olympianyrkkeilijöiden Mira Potkosen ja Elina Gustafssonin ja ratameloja Jeremy Hakalan fysiikkavalmentaja. Jennin valmennusura alkoi vuonna 2002 yleisurheilusta ja sen jälkeen vuodesta 2014 eteenpäin fysiikkavalmennus on jatkunut useiden eri lajien ja seurojen parissa. Jennin mielestä parasta työssä on auttaa ja mahdollistaa urheilijoiden kehittyminen, sekä lisätä urheilijoiden terveitä harjoituspäiviä. Jennin lajina on ollut painonnosto ja hänellä on seitsemän suomen mestaruutta, sekä useita MM ja EM edustuksia. Lisäksi Jenni on nuorena heittänyt keihästä sm-mitaleille asti. Vapaa-ajalla Jenni nostelee edelleen painoja ja kuuntelee äänikirjoja. 

jenni.puputti@varala.fi
044 345 9973

Eetu Autio
Liikunnanopettaja, fysioterapeutti

eetu.autio@varala.fi
044 345 9961

Tatu Peltonen
Fysiikkavalmentaja

tatu.peltonen@varala.fi
044 345 9905


Ravintovalmennus

Anna Ojala
ETM, ravintovalmentaja

anna.ojala@ukkinstituutti.fi
040 776 1286


Psyykkinen valmennus

Tiina Röning
Urheilupsykologi

tigroning@gmail.com
040 825 9176

Aila Sainio
Psyykkinen valmentaja

aila.sainio@varala.fi
044 345 9943


 

Nuorten Olympiavalmentajat

Harri Laurila, jääkiekko
harri.laurila@varala.fi
050 567 7114

Jonas Saelens, ratamelonta
jonas.saelens@smsl.fi
044 988 7122

Otto Favén, judo
otto.faven@judoliitto.fi
050 461 1148

Kalle Lehmusvuori, moukari
kalle.lehmusvuori@varala.fi
044 555 0146

Jenni Puputti, fysiikkavalmennus
Fysiikkavalmentaja (Nuorten olympiavalmentaja, NOV)

jenni.puputti@varala.fi
044 345 9973

Maarit Teuronen, naisnyrkkeilyn olympiavalmentaja
maarit.teuronen@varala.fi
040 142 7577

 


Testaus

Marko Haverinen
Testauspäällikkö, Varalan Urheiluopiston valmennuskeskus ja Tampereen Urheiluakatemia

Marko on valmistunut Jyväskylästä liikuntatieteiden maisteriksi vuonna 2005. Tällä hetkellä hän jatkaa tohtoriopintoja Jyväskylän yliopistossa. Tohtoriopinnot käsittelevät yksilön fyysisiä ominaisuuksia, pelikauden aikaista kuormittumista ja sairaus- sekä vammaprofiilin välisiä yhteyksiä jääkiekon SM-liigapelaajilla. Työkokemusta Markolla on Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan ja KIHU:n tutkimusapulaisena. Pajulahden Urheiluopistolla Marko toimi urheilutestauksessa, sekä koulutuksen johtajana (VAT). Nykyisessä työssään Varalan valmennuskeskuksessa Marko vastaa testausasematoiminnan koordinoinnista ja urheilijoiden testauksesta. Marko on kilpaillut 400 metrin aitajuoksussa Kalevan kisoissa vuonna 2002. Lajitausta on luonut hyvän pohjan valmennukselle, mitä hän on hyödyntänyt valmentaessaan useita vuosia yleisurheilijoita. Yksilötason fysiikkavalmennusta Marko on tehnyt vuodesta 2013 lähtien.

marko.haverinen@varala.fi
044 345 9957

Jere Ahonen
Liikuntafysiologi

Jämsästä kotoisin oleva Jere on valmistunut vuonna 2014 Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi ja erikoistunut liikuntafysiologiaan. Nykyisessä työssä Jere vastaa kuntotestauksesta, toimii urheiluakatemian fysiologian asiantuntijana ja suunnistusvalmentajana. Hän pitää työstään ja sen monipuolisuudesta. Jeren vahvuus on teoriatiedon ja käytännön yhdistäminen valmennustyössä. Jere on aloittanut seuravalmentajana yli 15 vuotta sitten ja valmentanut pääasiassa suunnistajia, mutta toiminut myös muiden lajien asiantuntija-apuna. Jere kertoo, että urheilijoiden kehittymisen seuraaminen on palkitsevaa. Jeren lajitaustana on suunnistus ja hän on ollut suunnistuksen nuorten maajoukkueryhmässä. Jere harrastaa edelleen aktiivisesti suunnistusta ja mainitseekin, että omia tuloksia voi parantaa jatkuvasti, minkä vuoksi hän pitää suunnistuksesta erittäin paljon.

jere.ahonen@varala.fi
044 345 9953


Urheiluakatemia

Petteri Luukkainen

Petterin työnkuvaan Tampereen Urheiluakatemiassa kuuluu urheiluakatemiatoiminnan johtaminen, seuranta ja kehittäminen. Tämän lisäksi hän vastaa meneillään olevasta yhteiseurooppalaisesta SCORES-hankkeesta. Petteri on koulutukseltaan kauppatieteiden ja kasvatustieteen maisteri, jonka lisäksi hän on suorittanut valmennuksen erikoisammattitutkinnon. Oma lajitausta Petterillä on judossa, jossa hän kilpaili maajoukkueessa vuoteen 2009 asti.

petteri.luukkainen@varala.fi
040 739 2231


Urheiluakatemia, yläkouluikäiset

Mikko Tiirikainen

mikko.tiirikainen@tampere.fi
040 806 3533


Yläkoululeiritys

Tiia Hautala
Yläkoululeirivastaava, valmentaja

Tiia on kotoisin Porista ja on koulutukseltaan fysioterapeutti sekä ammattivalmentaja. Entisen 7-ottelijan Tiian urheilu-uran parhaat saavutukset ovat MM-kisojen 5.sija, Olympialaisten 8.sija, yleisurheilun EM-hallikisojen 4.sija, sekä 14 Suomen mestaruutta. Tiia on toiminut yleisurheiluvalmentajana, Ilveksen naisten jalkapallo joukkueen nopeus- ja juoksuvalmentajana, sekä Manse PP:n naisten pesäpallon nopeus- ja fysiikkavalmentajana vuodesta 2016 lähtien. Tällä hetkellä Tiian työnkuva on yläkoululeirien koordinointi, fysiikkavalmennus, sekä kouluttaminen. Tiian mielestä parasta työssä ovat asiakkaat, työtoverit ja onnistumisen elämykset.

tiia.hautala@varala.fi
044 345 9964


Valmennuksen kehittäminen

Juha ”Upi” Antikainen
Tutkintovastaava, Koulutusvastaava, Pesäpalloliitto

Upi on ammatiltaan liikunnanohjaaja (amk), fysioterapeutti ja ammattivalmenaja. Varalan valmennuskeskuksessa Upi vastaa Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon valmennuksen osaamisalan järjestämisestä. Upin lajitausta löytyy pesäpallon parista ja hän on toiminut neljä kautta naisten ja kauden miesten Superpesis-valmentajana sekä pelannut itse kauden Superpesistä. Upin saavutukset ovat pelaajana sarjanousut ja valmentajana Superpesiksen pudotuspelit ja alueen pesäpallon elvyttäminen. Isompana saavutuksena Upi mainitsee urheilijoiden kehittymisen ihmisinä osaksi seurayhteisöä ja yhteiskuntaa. Upin mielestä omassa työssä parasta on luoda ympäristöjä ja toimintatapoja muille yhteistyössä loistavien persoonien kanssa.

juha.antikainen@varala.fi
040 535 0337

Pekka Rindell
Liikunnanopettaja, valmennuksen kehittäjä

pekka.rindell@varala.fi
044 3449925