Lajit

Aamuvalmennusta laajalla lajikirjolla

Lukuvuonna 2018-2019 aamuvalmennusta järjestetään seuraavissa lajeissa: jalkapallo, judo, jääkiekko, koripallo, lentopallo, salibandy, suunnistus, taitoluistelu, tennis, uinti, voimistelu (teline-, joukkue- ja rytminen) ja yleisurheilu. Valmennuksesta vastaavat akatemian koulutetut ammattivalmentajat, joista useimmat toimivat myös seuravalmentajina.


Alta löydät aakkosjärjestyksessä lajien perustiedot:

Jalkapallo

Jalkapallossa aamuvalmennusta järjestetään toisella asteella kolmesti viikossa tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin ja siitä vastaa Ilves jalkapallo.

Perusasteella (pikkuakatemialaiset) valmennusta järjestetään kolmesti viikossa tiistaisin (8lk.), keskiviikkoisin (9lk.)  ja torstaisin (7lk.) Valmennuksesta perusasteella vastaavat Ilves jalkapallo ja TPV.

Harjoituspaikkana on pääsääntöisesti Kaupin urheilupuisto ja talvisin Pirkkahalli.

Akatemian aamuvalmennuksen sopimusvalmentajat ovat toisella asteella Markus Paananen (puh 040 737 6000) ja perusasteella Markus sekä Petri Taskinen (044 555 3289).


Judo

Judon aamuvalmennusta järjestetään kolmesti viikossa tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Aamuharjoituksiin osallistuvat toisen asteen opiskelijoiden lisäksi myös vanhemmat tamperelaiset huippujudokat. Valmennuksen järjestämisestä vastaa Suomen Judoliitto.

Harjoituspaikkana on Nääshalli.

Akatemian sopimusvalmentajana toimii nuorten olympiavalmentaja Otto Favén (050 461 1148).


Jääkiekko

Jääkiekossa aamuvalmennusta järjestetään toisella asteella neljänä päivänä viikossa, kuitenkin kolmesti viikossa urheilijaa kohti. Harjoitukset ovat maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin ja niistä vastaavat Ilves ja Tappara.

Akatemian aamuvalmennuksen sopimusvalmentajat ovat toisella asteella Ilves; Pasi Saarinen (050 561 6123) ja Tappara; Juha Juujärvi (050 046 7967).

Kahtena päivänä viikossa, torstaisin ja perjantaisin on haastajaryhmän harjoitukset, jotka on tarkoitettu BII-joukkueiden ja Kooveen joukkueiden pelaajille.

Harjoituspaikkana on pääsääntöisesti Hakametsän jäähallit.

Perusasteella (pikkuakatemialaiset) valmennusta järjestetään kolmesti viikossa tiistaisin (8lk.), keskiviikkoisin (9lk.)  ja torstaisin (7lk.) Valmennuksesta perusasteella vastaavat Ilves ja Tappara.

Harjoituspaikkana on pääsääntöisesti Sentteri Kaukajärvellä.


Koripallo

Koripallon aamuvalmennus järjestetään kolmesti viikossa. Aamuharjoituksiin osallistuvat toisen asteen opiskelijat ja pikkuakatemialaiset.

Valmentajina toimivat Huippukoripallovalmentajatutkinnon suorittaneet Juri Heinämäki, Artem Khvorost ja Sami Toiviainen.


Lentopallo

TYTÖT

Toiminta järjestetään yhteistyössä Tampereen seutukunnan lentopalloseurojen sekä Tredun ja Tampereen seutukunnan muiden lukioiden ja yläkoulujen kanssa.

Tyttöjen lentopallon aamureenit ovat pääsääntöisesti Sammon keskuslukiolla tiistai-, keskiviikko- ja perjantaiaamuisin. Harjoittelu suunnitellaan palvelemaan pelaajien yksilöllisen kehittymien tarpeita huomioiden pelaajien joukkueiden otteluohjelmat.

Valmennuksesta vastaavat Heikki Kosonen (valmennus ja koordinointi, 040 801 60960, heikki.kosonen@tampere.fi ) sekä Sami Yläkangas (valmennus, 050 342 5751 sami@makiamental.fi).

POJAT

Poikien aamutreenit ovat pääsääntöisesti kahdessa vuorossa klo 8-11 seuraavina aamuina: tiistai (laji Pyynikin palloiluhallissa), keskiviikko (fysiikka Nääshallissa), torstai (laji Pyynikillä) ja perjantai (laji Pyynikillä).

Valmennuksesta vastaavat Julle Hämäläinen (valmennus ja koordinointi, 050 3030 776, juha.hamalainen@tampere.fi) sekä Iskun ammattivalmentajat (Oskar Muurinen, 050 322 6163, muurinen.oskar.a@student.uta.fi.)


Salibandy

Salibandyssä aamuvalmennusta järjestetään toisella asteella kolmesti viikossa tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Valmennuksesta vastaavat Classic ja Koovee.

Perusasteella (pikkuakatemialaiset) valmennusta järjestetään kolmesti viikossa tiistaisin (8lk.), keskiviikkoisin (9lk.)  ja torstaisin (7lk.) Valmennuksesta perusasteella vastaavat Classic ja Koovee

Harjoituspaikkana on pääsääntöisesti Tampereen tenniskeskus (Classic) ja Autocenter areena (Koovee).

Akatemian aamuvalmennuksen sopimusvalmentajat ovat toisella asteella Mikko Hernetkoski (Classic) 044 075 3214, mikko.hernetkoski@scclassic.com sekä Iivo Pantzar, Koovee (puh 045 6527 555)


Suunnistus

Suunnistuksessa aamuvalmennusta järjestetään toisella asteella kolmesti viikossa tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Perusasteella (pikkuakatemialaiset) valmennusta järjestetään kerran viikossa, niin että pikkuakatemialaiset saavat oikeuden osallistua kerran viikossa toisen asteen aamutreeneihin myöhemmin ilmoitettavalla tavalla.

Harjoituspaikka vaihtelee harjoitusteeman ja vuodenajan mukaan: Pirkkahalli, Nääshalli, Kaupin ulkoilupuisto ja Järvensivun portaat sekä suunnistustreenit välillä sprinttisuunnistuksina eri puolilla kaupunkia, välillä Kaupissa muokatuilla kartoilla.

Akatemian aamuvalmennuksen sopimusvalmentajat ovat Mikko Eskola (puh. 040 056 8693) ja Antti Harju (040 583 8749).


Taitoluistelu

Taitoluistelun toisen asteen aamuvalmennus on järjestetty ti, ke ja to Hervannan jäähallissa klo 8.15-9.30. Valmennuksesta vastaa Tapparan Taitoluistelijat ja Kooveen Taitoluistelijat.

Pikkuakatemian aamuvalmennus tapahtuu torstaisin klo 7.30-8.30 Sentteri 3:ssa.  Valmennuksesta vastaa Tapparan Taitoluistelijat ja Kooveen Taitoluistelijat.

Akatemian vastuuvalmentajana toimii Susanna Haarala p. 0405155397 sp. susanna.haarala@tappara.fi


Tennis

Tiedot päivitetään elokuussa.


Uinti

Uinnin aamuvalmennusta järjestetään kolmesti viikossa tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Aamuharjoituksiin osallistuvat toisen asteen opiskelijoiden lisäksi myös vanhemmat tamperelaiset huippu-uimarit. Pikkuakatemian harjoituspäivät ovat samat, mutta yläkoululaiset harjoittelevat omana ryhmänään.

Harjoituspaikkana toimii Tampereen uintikeskus Kalevassa.

Vastuuvalmentajana akatemian osalta toimii Kristiina Mäkinen (kristiina.makinen@uita.fi, puh 0407253186) sekä pikkuakatemian osalta Mika Kekäläinen (mika.kekalainen@uita.fi, puh 0504533503)


Voimistelu

TAMPEREEN VOIMISTELIJAT

Tampereen Voimistelijat järjestävät voimistelijoille aamuvalmennusta akrobatia-, naisten teline-, trampoliinivoimistelussa ja teamgymissä, kaikkina arkipäivinä.

Aamuharjoituksista vastaavat suomalaisen huippuvoimistelun parissa työskentelevät Tampereen Voimistelijoiden ammattivalmentajat.

Harjoituspaikkana toimii telinevoimistelijoiden kotisali, Ikurin liikuntahalli ja akrobatiavoimistelijoille Akrokeskus Lielahti. Harjoituksiin osallistuvat niin pikkuakatemialaiset kuin toisen asteen opiskelijat.

Akatemian vastuuvalmentajine toimivat naisten telinevoimistelussa Igor Cherepov (igorcherepov@gmail.com), akrobatiassa Sanni Suominen (sanni.suominen@tampereenvoimistelijat.fi), teamgymissä Laura Laakso (laura.laakso@tampereenvoimistelijat.fi) ja trampoliinissa Annika Savola (annika.savola@gmail.com)

TAMPEREEN SISU

Tiedot päivitetään elokuussa.


Yleisurheilu

Yleisurheilussa aamuvalmennusta järjestetään toisella asteella kolmesti viikossa tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Perusasteella (pikkuakatemia) valmennusta järjestetään yhdessä toisen asteen kanssa 8-luokkalaisille tiistaisin ja 9-luokkalaisille keskiviikkoisin sekä perjantaisin.

Harjoituspaikkana on pääsääntöisesti Pirkkahalli.

Toisen asteen aamuvalmennuksesta vastaa Anssi Mäkinen (040 085 7656). Perusasteen vastaava valmentaja on Pauliina Savijoki (046 920 4272).