Akatemia pähkinänkuoressa

Urheilun tukiverkostoVeronika-Vuosjoki3-kuva-Julia-Meltoranta

Tampereen Urheiluakatemia on Pirkanmaan alueella toimiva yhteistyöverkosto. Urheiluakatemian toimintaa koordinoi Varalan Urheiluopisto ja sitä rahoittavat Tampereen kaupunki, Opetus- ja kultturiministeriö sekä Varalan Urheiluopisto.

Tampereen Urheiluakatemia kuuluu valtakunnalliseen urheiluakatemiajärjestelmään, jonka yhteistoimintaa koordinoi Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö. Suomessa on kaikkiaan 21 urheiluakatemiaa, joista kymmenen on Suomen Olympiakomitean auditoimia huippu-urheiluakatemioita. Tampereen Urheiluakatemia sai huippu-urheiluakatemiastatuksen syyskuussa 2009.

Lue lisää Urheiluakatemioista Suomen Olympiakomitean www-sivuilta.

Kenelle

Tampereen Urheiluakatemiaan voivat hakeutua ensisijaisesti Pirkanmaalla asuvat, oman lajinsa huipulla urheilevat ja sinne tähtäävät urheilijat. Akatemian jäsenyyden saamiseen vaikuttaa oman lajiliiton pisteytys. Suomen Olympiakomitea on määritellyt kaikille lajeille yhteiset pisteytysohjeet, joihin pohjaten arvioidaan urheilijan kilpaurheilumenestystä.

Tehtävät

1. Auttaa urheilun ja opintojen yhdistämisessä
2. Koordinoi urheilun asiantuntija- ja tukipalveluverkostoa
3. Järjestää koulutuksia ja tapahtumia
4. Kehittää ja tukee paikallista urheilutoimintaa ja harjoitteluolosuhteita
5. On mukana koordinoimassa Terve Urheilija -ohjelmaa sekä valtakunnallista urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkostoa

Yhteistyössä Tampereen kaupunki, seurat, lajiliitot, UKK-instituutti ja Tampereen Urheilulääkäriasema, Hämeen Liikunta ja Urheilu