Akatemia pähkinänkuoressa

uinti1

Urheilun tukiverkosto

Tampereen Urheiluakatemia on Pirkanmaan alueella toimiva yhteistyöverkosto. Urheiluakatemian toimintaa koordinoi Varalan Urheiluopisto ja sitä rahoittavat Tampereen kaupunki, Opetus- ja kultturiministeriö sekä Varalan Urheiluopisto.

Tampereen Urheiluakatemia ja Varalan Urheiluopiston Valmennuskeskus kuuluvat valtakunnalliseen urheiluakatemiajärjestelmään, jonka yhteistoimintaa koordinoi Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö. Yli kymmenen vuotta toiminut Tampereen Urheiluakatemia on yksi Suomen suurimmista urheiluakatemioista ja sillä on Olympiakomitean myöntämä alueellisen urheiluakatemian status. Urheilijajäseniä akatemialla on pitkälti yli tuhat haastajatason urheilijoista olympiakävijöihin asti.

Tampereen Urheiluakatemia ja Varalan Urheiluopiston Valmennuskeskus on saanut vuodelle 2017 Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän erityishankeavustuksen toimintaansa.

Lue lisää Urheiluakatemioista Suomen Olympiakomitean www-sivuilta.

Kenelle

Tampereen urheiluakatemiaan voivat hakeutua ensisijaisesti Pirkanmaalla asuvat, oman lajinsa huipulla urheilevat ja sinne tähtäävät urheilijat. Akatemian jäsenyyden saamiseen vaikuttaa oman lajiliiton pisteytys. Suomen Olympiakomitea on määritellyt kaikille lajeille yhteiset pisteytysohjeet, joihin pohjaten arvioidaan urheilijan kilpaurheilumenestystä.

Tehtävät

1. Auttaa urheilun ja opintojen yhdistämisessä
2. Koordinoi urheilun asiantuntija- ja tukipalveluverkostoa
3. Järjestää koulutuksia ja tapahtumia
4. Kehittää ja tukee paikallista urheilutoimintaa ja harjoitteluolosuhteita
5. On mukana koordinoimassa Terve Urheilija -ohjelmaa sekä valtakunnallista urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkostoa.

Tampereen Urheiluakatemialla ja Varalan Urheiluopiston Valmennuskeskuksella on yhteistyössä Turun urheiluakatemian ja liikuntalääketieteenkeskusten kanssa valtakunnallinen erityistehtävä  terveyttä edistävän harjoittelun ja vammoja ennaltaehkäisevän toiminnan kehittämiseksi.

Yhteistyössä Tampereen kaupunki, seurat, lajiliitot, UKK-instituutti ja Tampereen Urheilulääkäriasema, Hämeen Liikunta ja Urheilu