Urheiluyläkoulut ja pikkuakatemia

Liikuntapainotuksen tavoite

Toiminnan ensisijainen tavoite on vahvistaa oppilaiden liikunnallista ja terveellistä elämäntapaa. Liikuntapainotustoiminnan tavoitteena on myös mahdollistaa opiskelun ja tavoitteellisen valmentautumisen yhdistäminen urheilijan polun valintavaiheessa. Liikuntapainotuskoulujen opinto-ohjaajat auttavat räätälöimään oppilaan opiskeluohjelmaa sekä tukemaan tavoitteellista harjoittelua ja kilpailemista. Liikuntapainotuskoulujen liikunnanopetus tarjoaa urheilijan kasvua ja kehitystä tukevan monipuolisen urheilun ja vammojen ehkäisyyn tähtäävän sisällön.

Vuoden 2018-2019 toimintakalenteri alla

Toimintakalenteri 2018-2019

 


Pikkuakatemiatoiminta

Tampereen Urheiluakatemia koordinoi yläkouluikäisten aamuvalmennusta. Pikkuakatemialaisten aamuvalmennuksiin pääsevät mukaan liikuntapainotteisten yläkoulujen sekä muista kouluista valitut urheilijat. Paikalliset seuravalmentajat, lajiliittojen edustajat ja Tampereen urheiluakatemian valmentajat tekevät urheilijavalinnat. Ryhmät valitaan lukuvuodeksi kerrallaan, ja uusia urheilijoita voi hakeutua ryhmiin myös lukuvuoden aikana. Pikkuakatemiatoimintaan valittu oppilas käy seurojen järjestämissä akatemiaharjoituksissa koulujen kanssa vuosittain vahvistettavan aikataulun mukaan. 7. luokkalaisten aamuvalmennus toteutetaan torstaisin ennen kello 10.00 alkavaa koulupäivää. 8.luokkalaisten valmennus toteutetaan tiistaisin klo 8.00-10.00. 9.luokkalaisilla on mahdollisuus osallistua aamuvalmennukseen keskiviikkoisin ja sovittaessa myös perjantaisin klo 8.00-10.00.

Liikuntapainotteisten yläkoulujen lukujärjestykset ovat muodostettu siten, että aamuharjoittelu onnistuu samanaikaisesti kolmen koulun osalta.

Liikuntapainotuskoulujen ulkopuolelta valittujen osalta lähtökohtana on, että koulun lukujärjestys mahdollistaa osallistumisen. Ensisijaisesti koulun lukujärjestyksen mukaisille oppitunneille osallistutaan. Mahdollisuuksista osallistua aamuharjoituksiin voi keskustella oman opettajan ja rehtorin kanssa.

Lisätietoja antavat, etunimi.sukunimi@tampere.fi
Hatanpään koululla rehtori Arto Nieminen 040 801 6683
koulut.tampere.fi/hatanpaa
Sammon koululla rehtori Jouko Lindfors 040 8062821
koulut.tampere.fi/sampo
Tesoman koululla rehtori Panu Pitkänen puh 050 4098919
koulut.tampere.fi/tesoma

Pikkuakatemiaan liittyvät asiat Mikko Tiirikainen 040 8063533

Tampereen liikuntapainotteiset yläkoulut

tesomakoulu_152x
Tesoma
sammon_koulu_152x
Sampo
l_hatanpaan-koulu_152x
Hatanpää